VIDEO Preživio kolaps brane u Brazilu: "Okružilo me blato, molio sam se Bogu"

Screenshot: BBC

ELIAS Nunes opisao je za BBC kako su on i njegov kolega preživjeli urušavanje brane u Brumadinhu. Naime, na jednoj videosnimci vidi se kako golemi nanos blata nevjerojatnom brzinom juri prema njihovom kamionetu i kako oni pokušavaju pobjeći.

Prvo je mislio da prolazi vlak

"Čuli smo golemu buku, a prvo sam pomislio da se radi o prolasku vlaka. Kada sam došao do uzvisine, kako bih bolje vidio što se događa, primijetio sam kako prema nama ide golem nanos blata", rekao je Elias Nunes.

"Viknuo sam svom kolegi da bježi jer se urušila brana. Potrčao je prema kamionetu, spotaknuo se i pao. Kada smo oboje ušli u vozilo, plan mi je bio odvesti nas na sigurno. No već mi je nakon 15 metara blato prepriječilo put", ispričao je.

Mislio je da će umrijeti

"Okrenuo sam auto i pokušao pobjeći, no nanos blata me ubrzo okružio sa svih strana. Kada sam vidio da ništa ne mogu učiniti, zaustavio sam auto i rekao kolegi da se pripremi na udarac. Kazao sam mu da je došlo naše vrijeme i da se trebamo pomoliti Bogu", opisao je Nunes.

"Kada smo završili s molitvom, našli smo se na vrhu blatnog nanosa. Mislim da je u ovakvim situacijama važno ostati sabran i ne odustati", dodao je.

"U tom trenutku, kada takva snaga prirode krene na vas, mislite da ćete umrijeti. Vidite kako ta nadmoćna sila nosi vlakove i vagone. Moj kamionet je za nju bio poput zrnca pijeska. Mogli smo jedino moliti Boga za pomoć", zaključio je.

Strašna tragedija

Podsjetimo, brana pokraj gradića Brumadinho u jugoistočnoj regiji Minas Gerais urušila se 25. siječnja i pokrenula tone blata koje su se obrušile na to područje. Mulj je poplavio većinu cesta, a poginulo je najmanje 99 ljudi.

Puknuće brane oslobodilo je 13 milijuna kubičnih metara mulja. Brana je zadržavala otpadni mulj iz rudnika željezne rude u vlasništvu rudarske tvrtke Vale. Taj brazilski rudarski gigant obećao je platiti oko 27.000 dolara obiteljima poginulih u puknuću brane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.