VIDEO Dio najvećeg zabavnog parka u Švedskoj već danima gori

Screenshot: X

Švedski vatrogasci danima se bore s požarom koji je buknuo u najvećem zabavnom parku u toj zemlji smještenom u zapadnom gradu Göteborgu. Napori gašenja požara bili su komplicirani zbog opasnosti od urušavanja zgrade, priopćile su hitne službe, javlja AFP.

"Konstrukcija gori i ne možemo ući u neke dijelove objekta kako bismo se borili s požarom jer je opasnost od urušavanja prevelika", objavila je hitna služba Göteborga. "Pazimo da se požar ne proširi na susjedne zgrade", priopćeno je.

Vatrogasci su rekli da je požar u utorak bio pod kontrolom, ali se navečer razbuktao. 

Crni dim nad gradom

Požar je izbio u ponedjeljak u vodenom parku Oceana u Göteborgu na jugozapadu Švedske. Buknulo je u dijelu parka koji je još u izgradnji, a dio je većeg zabavnog parka Liseberg.

Snimke od ponedjeljka pokazale su da su eksplozije i vatrene kugle uništile dio vodenog tobogana. Na snimkama i fotografijama je vidljivo da se crni dim uzdigao iznad dijela grada.

U požaru je nestala jedna osoba, a policija je priopćila da je 16 osoba lakše ozlijeđeno te da ni jednoj nije bila potrebna hospitalizacija. Pokrenuta je istraga zbog grubog nemara i povrede radnog odnosa, priopćila je policija.

Prema pisanju švedskih novina Dagens Nyheter, vodeni park Oceana s bazenom od 10.000 četvornih metara trebao je biti otvoren sredinom lipnja. Za sada nema informacija hoće li vodeni park biti obnovljen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.