VIDEO Policajac na pretresu kod Sablje jeo sir i čvarke: "Krkaj, Roki!"

Screenshot: Youtube

OBJAVLJENA je snimka na kojoj zagrebački policajci koji su došli u pretres kod Tomislava Sablje sjede za stolom sa Sabljom i probavaju sir i čvarke kojima ih Sabljo nudi.

Trojica policajaca udaljena iz službe

Policija je potvrdila kako je snimka nastala u prosincu 2021. godine te da su zbog toga trojica policajaca udaljena iz službe.

"Utvrđeno je da je snimka nastala u prosincu 2021. godine, tijekom pretrage doma osumnjičenika u sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja i da se na snimci upravo nalazi osumnjičenik i policijski službenik koji sudjeluje u provođenju pretrage. Osim njega, u pretrazi su sudjelovala još dva policijska službenika.

Načelnik Rašić udaljio je iz službe svu trojicu policijskih službenika te će protiv njih podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. O događaju sa snimke odmah je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo koje će policija izvještavati o svemu utvrđenom", komentirali su iz policije za Index.

"Vezano uz Vaš upit možemo potvrditi da je Policijska uprava zagrebačka u posjedu snimke koja prikazuje jednu civilnu osobu i policijskog službenika ove policijske uprave. Na snimci je vidljivo da civilna osoba konzumira hranu za stolom te se pored nje nalazi policijski službenik koji nešto bilježi. U jednom trenutku civil nudi hranom policijskog službenika, što on i prihvaća.

Odmah po saznanju za snimku, načelnik Policijske uprave zagrebačke zatražio je od nadležnih službi žurno utvrđivanje svih činjenica i okolnosti pod kojima je nastala snimka, kao i utvrđivanje statusa osoba sa snimke", stoji u policijskom odgovoru Indexu.

Dodali su i da su o događaju sa snimke odmah obavijestili i nadležno državno odvjetništvo koje će policija izvještavati o svemu utvrđenom.

"Napominjemo da je kriminalističko istraživanje iz kojeg datira navedena snimka okončano podnošenjem kaznene prijave protiv osumnjičenika (osoba sa snimke), a koji je tada i predan pritvorskom nadzorniku", dodali su u odgovoru za Index.

Poruka načelnika: To su izolirani slučajevi

“Svjestan sam koliko nepopravljivu štetu ugledu policijske službe nanose ovakva, u najmanju ruku neprofesionalna ponašanja u redovima zagrebačke policije.

No, radi se o izoliranim slučajevima za koje sustav ima odgovor i dovoljno snage da se s njima nosi. Samo je jedan ispravan odgovor i stoga ostajem dosljedan u inzistiranju na sankcioniranju ovakvih, neprimjerenih ponašanja policijskih službenika", komentirao je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić

"Probaj sir, da ne kažeš da nisi probao"

Na snimci se vidi kako za punim stolom sjede Sabljo i policajac u civilu koji nešto piše. Sabljo mu nudi da proba sir: "Probaj sir, da ne kažeš da nisi probao. Samo krkaj, Roki." Policajac zatim uzima sir.

U razgovor se uključuju i ostali koji su u prostoriji. Sabljo se u jednom trenu opet obraća policajcu: "Ti si još najbolje prošao, ti pišeš... Probaj i čvarke, čvarci su najbolji." Policajac mu nešto odgovara, ali ne razumije se što jer priča punim ustima.

Snimku je objavio portal 24sata.

Sabljo ubijen u Ritzu prije par tjedana

Sabljo je ubijen 21. travnja u zagrebačkom noćnom klubu Ritz. Ubijen je nakon što je došlo do fizičkog sukoba više ljudi. Muškarac osumnjičen za ubojstvo je uhićen i pod nadzorom policije. U tijeku su očevid i kriminalističko istraživanje. Sablju je oko 4:45 ubio redar kluba.

On je uhićen i optužen u akciji Tebra kao jedan od vođa zločinačke organizacije koja je krijumčarila drogu, palila aute i utjerivala dugove.

Sabljo, Tomislav Sučić, Đorđe Vuletić i još 17 osoba koje se povezuje s krijumčarskim lancem droge iz Albanije i Crne Gore, preko BiH do Hrvatske, uhićeni su u srpnju 2019. godine u velikoj policijskoj akciji.

Nabavljali i krijumčarili marihuanu i kokain

USKOK sumnja da su Sabljo i Sučić od svibnja 2016. do sredine svibnja 2019. u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji okupili skupinu zbog nabave marihuane i njezina krijumčarenja.

Marihuana je najprije skladištena kod Ljubuškog u BiH, a potom uz pomoć granične policajke dopremana u Hrvatsku. Policajka je navodno sudjelovala i u dopremi droge kupcima u Dugopolje ili ju je u Vrgorcu predavala članovima skupine koji su je prevozili do Zagreba i Kupinca.

Drogu su zatim prodavali i drugim preprodavačima, a na taj je način, sumnja USKOK, u Hrvatsku prokrijumčareno najmanje 15.7 tona marihuane.

Palili aute, utjerivali dugove i pripremali napade

Navodni vođe skupine organizirali su i nabavu 1335 grama kokaina, čime su ukupno zaradili najmanje 84.6 milijuna kuna.

Sabljo i Sučić optuženi su i da su s Vuletićem povezali šestero optuženika koji su zapalili najmanje četiri automobila i "pripremali napad na najmanje jednu osobu, prikrivali najmanje jedan ukradeni osobni automobil te protupravno naplatili dug od najmanje jedne osobe".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.