VIDEO Policajac prebio crnca jer je "nepropisno prelazio cestu"

Screenshot: YouTube/CBS
 
POLICIJSKA uprava Sacramenta najavila je jučer službenu istragu postupka policajca koji je snimljen kada je oborio Afroamerikanca na ulici i prebio ga udarcima šakama u glavu, javlja NBC News.
 
Video je objavljen u ponedjeljak i uzrokovao je nacionalni šok i zgražanje, a u Sacramentu su izbili i prosvjedi za ljudska prava.

"Izgledalo je kao da prijeti policajcu jer je skinuo jaknu"
 
Snimka prikazuje policajca kako prilazi Nandiju Cainu na raskrižju i prvo razmjenjuju nekoliko riječi, ali ubrzo se policajac zaletava na njega, obara ga na tlo i počinje ga brutalno udarati šakama u glavu.
 
Sve je snimila prolaznica Naomi Montaie i objavila na Facebooku. Kasnije je i policija objavila snimku policijske kamere te su izjavili da je Cain tijekom razgovora skinuo jaknu, što je izgledalo kao prijetnja ili izazov na sukob.

Htjeli su ga zatvoriti zbog "opiranja uhićenju"
 
U originalnoj policijskoj izjavi stoji da je policajac "pokušao privesti pješaka koji je ilegalno prelazio cestu", a "iz nepoznatih razloga ga je oborio i počeo udarati u lice".
 
 
Policajac je suspendiran i istraga je u tijeku. Cain je prvo optužen za opiranje uhićenju, ali kasnije su optužbe odbačene i pušten je na slobodu. Izjavio je da nije učinio ništa loše i samo je išao kući s posla.
 
Cain je također izjavio da je mislio da će umrijeti: "Mislio sam da će izvući pištolj i upucati me u leđa ili mi slomiti ruke".
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.