VIDEO Pogledajte cijelu snimku upada antimaskera u školu u Zagorju

NI JUTRO u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole.

>> Verbalni sukob antimaskera i ravnatelja škole, policija prijavila roditelje

Njegovi roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje su, kako su tvrdili, učili zajedno sa sinom. Nedaleko njih je stajala skupina prosvjednika antimaskera. Policija je na koncu uručila više prekršajnih naloga roditeljima dječaka koji već danima ne pohađa nastavu.

A sve je krenulo sredinom prošlog tjedna kada se dječakov otac, Kristijan Gaćina, medijima požalio da njegov sin ne može u školu jer mu, kako je rekao, smeta maska. 

>> VIDEO Dečko u Zagorju ne ide u školu jer njegovom ocu smetaju maske. Došla i policija

U narednim danima okupio je podršku istomišljenika, a sve je kulminiralo u petak kada je skupina ljudi stala na vrata škole, zbog čega djeca nisu mogli ući, a potom su se unutar škole upustili u raspravu s ravnateljem. 

 

Kako se vidi na snimci koju je snimio ravnatelj škole Samson Štibohar, dva muškarca stala su na vrata škole. Nedugo zatim čuje se dovikivanje iza kamere.

"Vi kršite Zakon o odgoju i obrazovanju, gospodine ravnatelju. I Ustav!" antimaskeri viču u pozadini.

I novinar Z1 televizije ušao u školu, a za njim i skupina ljudi

Potom ravnatelju, koji to sve snima, prilazi muškarac koji je do prije koju minutu stajao na vratima škole, a riječ je o novinaru Z1 televizije. On ga upita po kojem zakonu ne dozvoljava ulazak dječaka u školu.

"Na koji protokol ste se pozvali? Na koji protokol?" pita muškarac i govori drugima oko sebe da uđu u školu nakon što je ravnatelj ušao u nju i nije htio odgovoriti na pitanje.

Ravnatelj potom moli novinara da izađe iz škole jer ne nosi masku, dok mu ovaj upada u riječ:

"Vi ste ovom djetetu zabranili ulazak u školu", govori muškarac, na što ravnatelj odgovara: "Protokol nalaže...", a novinar mu ponovno upada u riječ i pita ga po kojem to zakonu je dječaku zabranjen ulazak u školu.

Jedna osoba iza novinara pita može li ona nešto reći, na što novinar koji se raspravlja s ravnateljom kaže: "Mogu ja, ja sam novinar, samo malo."

Ravnatelj mu govori: "Protokol škole nalaže da morate staviti masku kako biste zaštitili jedni druge u zajedničkom prostoru".

Muškarac iz pozadine viče na ravnatelja

Odmah potom drugi muškarac iz pozadine počinje vikati na ravnatelja.

"Što ga štiti? Tko ga štiti?" viče, a muškarac koji se predstavio kao novinar viče na njega i kaže mu da se smiri te da je on novinar.

"Zanima me čije smjernice pratite, HZJZ-ove, od lokalnog stožera? Po čemu se vi ravnate?" pita novinar ravnatelja koji ga zatraži podatke.

"Možete li mi svi koji ste ušli unutra ostaviti podatke kako bih ja mogao postupiti po našim pravilima?" govori, a novinar ga prekida.

"Hoćete zvati svog prijatelja iz policije?"

"Hoćete zvati svog prijatelja iz policije, hoćete zvati gospodina Vedrana? Budete zvali svog prijatelja Vedrana kojeg ste zvali neki dan i kojeg imate na dial-upu? To ćete riješiti tako?" pita ga novinar Z1 televizije.

Ravnatelj nastavlja govoriti svoje.

"Ne, nego međuresornom suradnjom zaštite maloljetnih osoba...", govori, a novinar ga opet prekida:

"Zanimljivo je da ste zvali načelnika Zaboka na telefon i saznali smo u međuvremenu da je to vaš dobar prijatelj. Jeste li vi ove restriktivne mjere pojačali s policijskim prijateljstvom?" pita ga novinar i tu se snimka prekida.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.