Video: Pogledajte kako izgleda izlijevanje Save iz korita



NOĆAS oko 3 sata zbog obilnih je padalina na području Rijeke na snazi izvanredna mjera obrane od poplava. Već tijekom noći vatrogasci su bili zaposleni na ispumpavanju vode, a situacije se dodatno zakomplicirala danas kad se Rječina prelila iz korita te je voda poplavila nekoliko objekata u Ružićevoj ulici među kojima i market Plodine.


Visoki su vodostaji rijeka diljem Hrvatske pa su Zagrepčani tako danas mogli primijetiti da se i Sava izlila iz korita. Zadrani su, pak, sinoć svjedočili nezapamćeno visokoj plimi koja je na nekim mjestima poplavila obalu pa se pod vodom našla i benzinska crpka smještena tik uz ulaz u marinu.

Najdramatičnija situacija ipak je u Rijeci gdje je grad poplavljen vodom pa je još sinoć nekoliko lokalnih cesta bilo zatvoreno zbog jakih padalina, a stanari okolnih kuća strepjeli su od poplava. Zatvoren je i ulaz na autocestu Rijeka - Zagreb zbog poplave kolnika na čvoru Vrata autoceste. Poplave su ujedno izazvale i zamućivanje izvora Rječine, Zvira, Dobre, Dobrice, Perila i Martinšćice zbog čega se preporuča prokuhavanje vode za piće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.