VIDEO Pitali smo studente ispred doma na Savi što misle o gejevima. Nisu se baš proslavili

Foto, Video: Index

U ZAGREBAČKOM Studentskom domu Stjepan Radić, koji je poznatiji pod imenom Sava, prije nekoliko dana netko je objesio gej zastavu. Zastava tamo nije dugo stajala.

"I mi tu živimo", pisalo je kraj zastave duginih boja. Zastava je postavljena na balkonu četvrtog kata u jednom paviljonu.

Iako je brzo maknuta, zastava je prilično podijelila studente. I dok jedni odobravaju postavljanje zastave kao nešto što ne ugrožava nikoga, a označava borbu jednog dijela društva za svoja prava, u komentarima po društvenim mrežama bilo je jako puno onih koji nisu skrivali homofobiju.

Indexovi reporteri bili su ispred doma na Savi kako bi čuli što misle studenti. Iako ima onih kojima borba za prava LGBT osoba ne smeta, bilo je dosta onih koji ne skrivaju svoju homofobiju.

"Sutra je neki gej pride. Iskreno, ja sam homofob žešći, da se ne lažemo. Ja to ne podržavam. To je za mene bolest, nije normalno nikako", kaže nam jedan mladić kojeg smo tamo zatekli.

Pitali smo ga kako se ta bolest liječi.

"Ne znam kako to izliječiti, pošto je ja nemam, hvala Bogu", kaže mladić.

Jedna mlađa djevojka kaže da nema ništa protiv takvih osoba. No iskoristila je onaj stari argument protivnika povorke ponosa po kojem se iz nekog razloga to ne treba "pokazivati".

"Ja to ne podržavam. Zapravo, ja nemam ništa protiv takvih osoba, ali mislim da se ne treba pokazivati, radit gej parade", kaže djevojka.

"Pa ja smatram da su je trebali maknit, ne vidim tu potrebu za isticanjem", dodaje.

"Pored toliko žena, ja da frajere špreham. Pa gdje to ima, je li to normalno", kaže drugi mladić u prolazu.

No bilo je i onih koji nemaju nikakvih problema s gej populacijom.

"Ne smeta mi to, štagod. Samo da nema nasilja prema njima jer to nije tolerantno", kaže jedna djevojka.

"Meni je ok zastava, ja to podržavam. Ne znam zašto su je uopće maknuli, to mi nije jasno. Mislim da svatko treba imati pravo na izražavanje", govori nam jedan mladić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.