Video: "Obrazovanje nije na prodaju!"

SPOT "Obrazovanje nije na prodaju!" Akademije dramskih umjetnosti, objavljen na blogu slobodnifilozofski.bloger.hr, govori o pravu studenata na besplatno školovanje. "Molim vas nemojte ulagati u školstvo!", "Koga briga za visoko obrazovanje?", "Vi mislite ići na faks?", "Zašto bi država bacala novac na školovanje?", "Predlažem da sagradimo jedan shopping centar", "Za cijenu jedne akademske godine bi se mogla kupiti jedna dobra Dieselova torba", "Mene su učili da se moram dobro udati" i "Razmjena studenata - što je to?", samo su neka od pitanja koja se postavljaju u spotu.

I ove će se subote na Trgu bana Josipa Jelačića održati performans "5 do 12" koji je iniciran od strane suvremenih umjetnika i umjetnica te studenata i studentica Filozofskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti, a kojim se omogućava građanima, profesorima i studentima koji ne blokiraju svoje fakultete da na simboličan način iskažu solidarnost sa studentima koji prosvjeduju.

Akcija se do sada održavala svakodnevno pet minuta do 12 sati na Trgu bana Jelačića, a od sada će se održavati jednom do dva puta tjedno. Više informacija o samoj akciji i o tijeku studentskih prosvjeda možete pronaći na blogu slobodnifilozofski.bloger.hr.

I.M.
Foto: Borna Čavrag

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.