Video: Maloljetnik, starija žena i pijani mladić nosili ustaška obilježja

NASTUP Marka Perkovića Thompsona na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića sa sigurnosnog aspekta je prošao bez incidenata međutim policija je privela tri osobe zbog nošenja zabranjenih obilježja, a još dvojica mladića su privedena zbog nasilništva.

> Tisuće ljudi došle na Thompsonov koncert u Zagrebu

Kako doznajemo u PU zagrebačkoj, zbog prekršaja zakona o sprječavanju remećenja javnog reda i mira te zbog prekršaja zakona o javnom okupljanju priveden je pijani 20-godišnji mladić (1,46 promila), ženska osoba (1952.) te još jedan maloljetnik (1994.).

Svi troje su privedeni zbog isticanja zabranjenih simbola. U policiji ističu da je s maloljetnikom u nazočnosti jednog njegovog roditelja obavljen razgovor nakon čega će njegov predmet biti predan nadležnom odvjetništvu za maloljetnike.

Osim njih policija je privela još trojicu mladića od čega jednog 20-godišnjaka koji je razbijao staklene boce te dvojicu 19-godišnjaka koji su fizički napali jednog 20-godišnjaka.

U policiji procjenjuju da je na koncert došlo oko 40.000 ljudi. Tramvajski promet Trgom bana Jelačića bio je zatvoren od 19.50 do 23.39 sati.

R.I.
Foto: Boris Kovačev / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.