VIDEO Kirin rekonstruirao dane prije smrti Palma: "Dobio sam poziv iz banke..."

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NAKON što je preko sat vremena odgovarao na pitanja vijećnika o smrti pročelnika Siniše Palma i nestanku novca, HDZ-ov gradonačelnik Ivica Kirin izašao je pred novinare.

Njima je više manje ponovio sve što je rekao na sjednici. No odlučio je ispričati svoje viđenje cijele priče i rekonstruirati sporne dane, od četvrtak 30. svibnja, preko petka kad je Palm posljednji put viđen pa do ponedjeljka, kad je pronađen mrtav.

"Ja u četvrtak poslijepodne, iza pet sati, dobivam poziv iz banke da je došlo do čudnih transfera na jednu sportsku udrugu. Ja idem provjeriti je li to istina. Zakazujem sastanak. Tamo odlazim u osam sati ujutro, zatražite od Zagrebačke banke da vidite kad sam ušao i izašao", rekao je Kirin novinarima nakon sjednice.

"U međuvremenu, Palm je došao na radno mjesto. U 9:45 napušta radno mjesto kad je shvatio da su mu blokirani računi", priča Kirin dodavši da je on nakon banke išao na policiju.

"Tamo sam bio negdje do 11:45. Onda sam se vratio u grad. Rekao sam da mu se napiše rješenje o suspenziji", kaže Kirin dodavši da je Palm otišao ranije.

"Moja glasnogovornica je nekome od vas odgovorila da se ja taj dan nisam susreo s time", dodaje Kirin demantiravši da se taj petak svađao s Palmom.

"Od tog dana više ga nitko nije vidio. Negdje oko dva sata ga traži dostavljač da mu uruči rješenje o suspenziji. Više nitko nije znao gdje je", ispričao je Kirin.

"Činjenica je da je netko lupio glupost i da je ta glupost postala istina. Ja sam još u šoku i tuzi. To je mlad čovjek, nije trebao dignuti ruku na sebe, to je mlad čovjek. S druge strane, počele su razne insinuacije, da ja i moja supruga kontroliramo njega. Ona s njim nema veze, da ga je bar kontrolirala", kaže Kirin.

Nije želio novinarima kazati tko je provjerio računalo

"S obzirom na to da su izvidi u tijeku, sačekajmo da istraga završi", rekao je još Kirin.

Kirin novinarima nije želio odgovoriti na pitanje kako je točno na službenom računalu našao dokaze o kocki te tko je provjeravao računalo.

"Mislim da su ti prosvjedi promašili i mjesto i vrijeme i temu. Ružna je slika da je jučerašnji ministar unutarnjih poslova maltene kriminalac", rekao je Kirin.

"Stojim pred vama, ja imam subjektivnu odgovornost. Ja sam ga birao, svi su znali o njemu sve najbolje, izabran je na javnom natječaju. Nitko nije rekao da je postojala ta druga strana, da su postojala veća propitkivanja o privatnom životu možda bi znali", rekao je Kirin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.