Video: Kako je ministar Primorac tražio svoju ostavku

ZA ONE koji možda još uvijek ne mogu povjerovati kako bi ministar znanosti, obrazovanja i sporta jedne zemlje, a riječ je o nenadmašnom Draganu Primorcu zaista mogao potpisati studentsku peticiju te skandirati sam sebi "ostavka, ostavka", pojavila se i snimka susreta koja će zasigurno ući u anale novije hrvatske političke povijesti.

Spontani Primorac


Naime, na stranici restarted.hr pojavila se snimka, koja je vrlo brzo nakon toga objavljena i na službenom blogu studenata Filozofskog fakulteta na kojoj se davaju obavijesti vezani uz blokadu, prosvjede te traženje prava na besplatno školovanje. Snimka počinje oko 22 sata nakon što je resorni ministar završio gostovanje na Radiju 101, gdje bio gost u emisiji "Na vrućem stolcu".

Na snimci je vidljivo kako je Primorac ispočetka bio vrlo iznenađen kada je dvadesetak studenata počelo skandirati "ostavka, ostavka", da bi nakon nekog vremena i on sam počeo pljeskati pridruživši se traženju ostavke od samog sebe.


"Reagirao samo potpuno spontano", pokuša je danas objasniti ministar Primorac novinarima Jutarnjeg lista tvrdeći kako ga danas mnogi zaustavljaju i čestitaju na tom činu.

Apel da se prekine štrajk glađu

Studenti su inače u najmanju ruku preneraženi takvom reakcijom, za koju kažu da je nedostojna jednog ministra.

Također nezadovoljni su i samom emisijom u kojoj je gostovao ministar Primorac jer urednica Zrinka Vrabec Mojzeš nije htjela pročitati apel plenuma FFZG-a, Slavku Sonntagu da prekine s dvanaestodnevnim štrajkom glađu u koji je stupio zahtijevajući ostavku ministra Primorca. Apel nije pušten u eter, a studenti tvrde kako su ga poslali na vrijeme te da je bio proslijeđen Zrinki Vrabec Mojzeš.

"U utorak smo saznali da je gospodin Slavko Sonntag, pravnik koji je od samog početka akciji nezavisne studentske inicijative dao svoju punu podršku, pred nekoliko tjedana uputio pismo ministru Primorcu u kojem navodi da će ukoliko ministar do 8.5. ne podnese neopozivu ostavku, započeti štrajk glađu. Gospodin Sonntag učinio je kako je i najavio te je u štrajku glađu već čitavih 12 dana. Sinoć je plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu jednoglasno pozvao gospodina Slavka da svoj štrajk prekine. Iako smo gospodinu neizmjerno zahvalni, mislimo da nam je potrebniji zdrav te kao i dosad spreman na sudjelovanje u radu plenuma", stoji u apelu koji jučer nije objavljen na stojedinici.

M.M.
Screenshot: restarted.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.