Video - Fritzl: Kriv sam, tek sad vidim koliko sam bio okrutan prema Elisabeth!

AUSTRIJSKI monstrum Josef Fritzl danas se predomislio i ipak je priznao krivnju po svim točkama optužnice. "Priznajem krivnju za sve za što me teretite. Kad sam vidio snimku po prvi put sam shvatio koliko sam okrutan bio prema Elisabeth", rekao je Fritzl.

> "Da je Fritzl monstrum, ubio bi Elisabeth i djecu, a ne bi im donosio darove za Božić"

Šokiranim sucima i porotnicima Fritzl je rekao kako se njegovo srce promijenilo nakon što je vidio potresno Elisabethino svjedočenje te je dodao kako je njegovo ponašanje uistinu "bilo bolesno". Fritzl je naveo i kako je smrt njihovog sina Michaela bila nesreća.

"Žao mi je"

"Ne znam zašto nisam vidio da djetetu treba medicinska pomoć. Sve što mogu reći je da nije bilo planirano", naveo je Fritzl.

Kad su ga suci upitali što ga je navelo na promjenu priznanja, Fritzl je rekao: "Video svjedočenje moje kćeri. Žao mi je".

Podsjetimo, prvog dana suđenja je Fritzl priznao samo krivnju za incest i djelomičnu krivnju za silovanje svoje kćeri Elisabeth, dok je optužbe za ubojstvo sina kao i držanje Elisabeth i djece u ropstvu opovrgavao. Ovo priznanje jamči Fritzlu doživotnu zatvorsku kaznu.

Elisabeth se ipak pojavila na suđenju?

U trenutku kad je Fritzl ustao i priznao krivnju za sva zlodjela, u sudnici je nastala mrtva tišina.  Priznanjem je uspio iznenaditi čak i svog odvjetnika Rudolfa Mayera, koji je novinarima rekao kako je očito da je Elisabethino svjedočenje emocionalno utjecalo na Fritzla te kako je Fritzl ovim iznenadnim priznanjem krivnje "pokazao svoju ljudsku stranu".

"Za Fritzla je bio veliki šok to što je Elisabeth vidio nakon toliko vremena. Šokirala ga je njena video ispovijest. Uistinu ga je potresla", rekao je Mayer, dodajući: "Ponašanje mog klijenta se toliko promijenilo da mislim da je Elisabeth bila u zgradi suda".

"Elisabeth Fritzl je namrgođena slušala očevo očitovanje"

Mnogi danas nagađaju o pojavi Elisabeth Fritzl na suđenju njenom ocu. Austrijski Kurier je objavio kako je Elisabeth tajno u zgradu suda dovedena jučer, nakon što su svi predstavnici medija i javnost izbačeni.

Došla je navodno kako bi vidjela oca i čula njegovo očitovanje o optužbama koje je protiv njega izrekla u svom video-iskazu. Dok se Fritzl očitovao o optužbama, navodno je sjedila u tišini, namrgođenog lica.

Ne želi da ga se fotografira "jer se srami"

Po prvi put od početka suđenja Fritzl je jutros u sudnicu ušao ne krijući lice iza plavog fascikla. Hodao je okružen desetoricom policajaca. Fotografima i kamermanima je bilo zabranjeno snimanje njegovog dolaska. Fritzlov odvjetnik Rudolf Mayer je rekao kako Fritzl ne želi javnosti pokazati svoje lice "jer se srami zbog svega što je učinio".

I.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.