VIDEO Eksplozija u restoranu u Kini, dvoje poginulih. Sumnja se na curenje plina

Screenshot: X

Sumnja se da je curenje plina izazvalo eksploziju u restoranu u kineskoj sjevernoj pokrajini Hebei u kojoj je dvoje ljudi poginulo, a 26 ozlijeđeno, objavili su državni mediji i vlasti.

Eksplozija se dogodila oko 8 ujutro u okrugu Sanhe, javila je državna televizija CCTV News, otprilike 80 km od središta glavnoga grada Pekinga, gdje su upravo završila ključna godišnja zasjedanja parlamenta.

Pročelja zgrada uništena, a oštećeni su i auti

Videosnimke na platformi društvenih medija Weibo prikazuju veliku narančastu vatrenu kuglu iznad mjesta, praćenu valovima sivog dima i prizore uništenih pročelja zgrada, oštećenih automobila, s krhotinama stakla na ulicama i objektima koji još uvijek gore.

Gradska služba za hitne slučajeve rekla je kako se sumnja da je nesreću u trgovini koja prodaje prženu piletinu u gradu Yanjiao izazvalo curenje plina.

Najnovija smrtonosna eksplozija plina u restoranu u Kini dogodila se nakon što je vlada prošle godine objavila detaljne smjernice o korištenju plinskih uređaja i štednjaka kako bi se spriječili sigurnosni rizici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.