Vesna Škare Ožbolt: Ježim se vremena poslije ovih lokalnih izbora

BIVŠA ministrica pravosuđa i saborska zastupnica Vesna Škare Ožbolt, danas se na svome blogu osvrnula na predstojeće lokalne izbore i predizborna obećanja koja u tjednima pred izbore pljušte sa svih strana.

Škare Ožbolt pita trebaju li birači vjerovati novim obećanjima koja se daju pred svibanjske lokalne izbore i trebaju li "povjerovati istim onima koji su se tako lako odrekli svih dosadašnjih obećanja, npr. ribolovnog pojasa, novog zapošljavanja, gospodarskog rasta čim su došli na vlast?"

"Ježim se vremena poslije ovih lokalnih izbora jer slutim da ćemo biti zapljusnuti lošim vijestima koje vlast za sada drži pod ključem. Odluka o ulasku u EU, o krizi, o MMF-u, o pravnoj državi, o reformama, o inflaciji drže se vješto po ledom" piše između ostalog Škare Ožbolt.

Bivša parlamentarka koja trenutno radi kao pravnica i odvjetnica, podsjeća da ove godine dospijeva otplata približno 12 milijardi eura glavnice i kamata od čega oko šestina tog iznosa ide na teret države:

"Banke i domaća poduzeća početkom godine su jedva pribavili potreban kapital na svjetskom financijskom tržištu. Kako će biti dalje, nitko ne zna, jer se o tome šuti.".

Cijeli komentar možete pročitati na postu koji nosi naslov "Vrijeme poslije lokalnih izbora".

R.I.
Foto: Index (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.