Velike poplave na Balkanu: Poginuli majka i dvoje djece, dječak se utopio u rijeci

Foto: Profimedia

NAJMANJE šestero ljudi izgubilo je živote u velikim poplavama koje su pogodile područje Balkana. Najviše je stradao sjeverozapad Albanije, gdje su poplavljene tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta i stotine domova. 

U nedjelju je u Albaniji unutar 12 sati palo do 400 mm kiše, nakon čega se rijeka Drina na nekim mjestima izlila iz korita. Jutros su pronađena tijela dvojice nestalih muškaraca, oca i sina. Njihov automobil je u nedjelju odnijela bujica u selu Boge, koje se nalazi oko 145 kilometara sjeverno od glavnog grada Tirane.

S njima je u vozilu bila i djevojka koja se uspjela spasiti, priopćila je policija. "Oca i brata djevojke odnijela je voda. Policija radi na pronalasku nestalih muškaraca", objavila je jučer albanska policija na svojoj Facebook stranici.

Poplavljena i Olovna džamija

Poplavljena je i Olovna džamija iz 18. stoljeća u Skadru. Gradonačelnik Bardh Spahia rekao je da je Skadar trenutno "izoliran od ostatka zemlje", piše Sky News.

U poplavama u Crnoj Gori i dijelovima Srbije su tijekom vikenda poginule četiri osobe. Žena i njeno dvoje djece utopili su se u Crnoj Gori kada je njihov automobil upao u rijeku prilikom prelaska mosta. Na jugu Srbije se utopio dvogodišnji dječak nakon što je pao u rijeku.

Vlasti u srpskoj regiji Raškoj proglasile su izvanredno stanje, a angažirana je vojska kako bi pomogla u evakuaciji stanovništva te dostavi pitke vode i hrane.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.