Vatrogasci saniraju novo puknuće cijevi u Zagrebu

Foto: Index

SA SANACIJOM posljedica puknuća magistralnog vodovodnog cjevovoda na zagrebačkoj Trešnjevci vatrogasci će nastaviti i tijekom dana, a oštećeni dio Selske ulice planira se pustiti u promet krajem tjedna, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Magistralni vodovodni cjevovod u zagrebačkom naselju Trešnjevci puknuo je jutros oko 4:50.

Vatrogasni operativni centar Grada Zagreba malo iza 5 sati zaprimio je prvu dojavu o potrebi interveniranja zbog ponovnog puknuća vodovoda na području Trešnjevke u Selskoj ulici u blizini križanja s Baštijanovom ulicom, navodi se u priopćenju.

Zbog nadiranja vode poplavljena je srednja škola koja se nalazi u blizini, kao i podrumski objekti okolnih zgrada, a obustavljen je i promet. 

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba, ranije jutros novinarima je na terenu izjavio da su "u jutarnjim satima dobili niz dojava građana o prodoru vode u njihove podrumske prostorije. Na teren je odmah upućen JVP Zagreb i vrlo brzo lokalna dobrovoljna  vatrogasna društva", rekao je.

"Vatrogasci su do sada izašli na osam intervencija vezano za navedeni događaj te je do sada na intervencijama sudjelovalo 39 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila iz JVP-a Zagreb te DVD-a Zapad, Vrapče, Kustošija i Trešnjevka", rekao je zapovjednik JVP-a Zagreb Jembrih. 

Sa sanacijom puknuća magistralnog vodovodnog cjevovoda će se nastaviti tijekom dana, a oštećeni dio Selske ulice planira se pustiti u promet krajem tjedna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.