Vatrogasci heroji napokon dobili novo vozilo

Foto: Vatrogasci Podgora

VATROGASCI iz Podgore napokon su dobili novo vatrogasno vozilo.

Objavili su to na svojoj Facebook stranici:

"Napokon je san postao stvarnost. Stigla nam je "BEBA". Naša obitelj je napokon dobila dugo očekivanu prinovu na korištenje. Hvala svim vatrogascima na trudu i zalaganju da san napokon postane java. Hvala i svima Vama koji nas podržavate, tu smo zbog Vas", napisali su.



Podsjetimo, Index je prvi pisao o vatrogascima čije fotografije su obišle Hrvatsku.

>> OVAKO IM ZAHVALJUJEMO? Vatrogascima herojima oteli jedino moderno vozilo koje su imali

Prastari vozni park

Naime, vatrogasci iz Podgore na raspolaganju su dosad imali vozni park koji doslovno pripada prošlom stoljeću. Kao da nije bilo dovoljno to što riskiraju život svakim novim odlaskom na teren, ovi ljudi morali su brinuti i o tome hoće li izgubiti život negdje u gorućoj šumi ili planini zbog zastarjele i nepouzdane opreme. Prastara oprema kojom su raspolagali sigurno nije bila pogodna za posao kojim se bave.



Oduzeto jedino moderno vozilo

Nakon što je vatrena stihija prošli mjesec zahvatila Hrvatsku, obećano im je novo vozilo. Ono je i stiglo iz Zagreba. Rečeno im je da je vozilo trenutno na posudbi, ali da se radi na tome da ono ostane u Podgori. Vatrogasci su, naravno, bili oduševljeni.

Međutim, kamion im je otet samo nekoliko dana nakon gašenja požara. Nisu imali pojma zašto im je kamion oduzet i zašto su opet spali na kamione koji se moraju gurati kako bi upalili.

Nisu znali zašto se to dogodilo. Ostali su bez vrijednog i korisnog resursa za borbu protiv požara na visokorizičnom području. Općina im je omogućila kamion i rekla da ga mogu zadržati, a kad se smirila katastrofa, oduzeli su im ga.

"Slučajno došlo, slučajno otišlo"

Tada je načelnik općine Podgora za Index govorio "Slučajno došlo, slučajno otišlo".

"Sve znam, ali ne mogu vam reći zašto. Došlo je da ostane, ali se vratilo nazad. Vratilo se po direktivi iz Zagreba, ali ne znam tko je smislio cijeli scenarij", rekao je Ante Miličić.

Nakon pisanja Indexa, i ostali mediji su se zauzeli za hrabre vatrogasce iz Podgore koji sad imaju novi kamion.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.