Vatrogasac kojeg je u požaru kod Karlovca pogodio geler uskoro će izaći iz bolnice

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/RTL Screenshot

Vatrogasac Denis Buturajac, koji je prošlog tjedna ozlijeđen pri gašenju požara u Karlovcu, uskoro bi trebao izaći iz bolnice. Tijekom jutra posjetili su ga ministar zdravstva Vili Beroš s liječnicima KB-a Dubrava te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Rekli su da je velik čovjek i vatrogasac i poručili da su svi uz njega. Vatrogasac Denis rekao je za RTL da je za sada dobro i da se nada da će biti još bolje.

"Ja sam 27 godina u vatrogastvu. Svakakvih intervencija ima i po život opasnih intervencija. Mi to ne gledamo kao vi, možda nismo ni svjesni da su po život opasne, ali ima ih dosta", kazao je. Iznenađen je reakcijom javnosti nakon što je ozlijeđen u eksploziji. "Moram priznati da sam iznenađen reakcijom. Hvala svima što su se brinuli, evo ja sam za sada OK i nadam se da ću biti još bolje", kazao je.

Kirurg: Operacija je bila zahtjevna

"Operacija je bila zahtjevna utoliko što nismo znali točno na kojem mjestu se nalazi geler. Geler je ušao s leđa pored lopatice i zabio se u donji lijevi plućni režanj. Pristupili smo s minimalno invazivnom procedurom uz pomoć videotorakoskopija i uočili smo mjesto na kojemu se geler nalazi s ozljedom same plućevine. Uspjeli smo ga bez komplikacija odstraniti. Zahvat je protekao potpuno uredno i bez neposrednih komplikacija", rekao je kirurg KB-a Dubrava Josip Pejić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.