Varaždin će vrtićku djecu educirati u robotici. Za to dobio 33.000 eura

Foto: Grad Varaždin

Gradu Varaždinu odobreno je 33.000 eura za provođenje edukacije djece predškolske dobi o osnovama STEM-a s naglaskom na robotiku, a u planu je i prvi europski Talent centar za robotiku za djecu predškolske dobi. Aktivnosti projekta u sklopu radionica robotike poticat će kreativnost djece, logičko razmišljanje i osnovna znanja o tehnologiji, izvijestio je danas Grad Varaždin.

Projektne aktivnosti provodit će se u Dječjem vrtiću Varaždin koji je ujedno i projektni partner, a obuhvatit će oko 200 djece predškolske dobi. Planirano trajanje je 10 mjeseci, a provođenje će započeti s početkom nove pedagoške godine. 

Talent centar za robotiku za djecu predškolske dobi

Novac je odobren u sklopu javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece nižih razreda osnovne škole kojeg je raspisalo Ministarstvo za demografiju i useljeništvo.

Također, s ciljem još veće popularizacije i razvoja robotike kod mlađih dobnih skupina, Grad Varaždin s Općinom Petrijanec planira uspostaviti prvi europski Talent centar za robotiku za djecu predškolske dobi. 

"Predškolska dob djece idealna je za razvoj digitalnih kompetencija"

"Predškolska dob djece idealna je za razvoj digitalnih kompetencija, a robotika nudi brojne mogućnosti za učenje i razvoj njihovih vještina. Tako će Grad Varaždin i Općina Petrijanec uspostavljanjem ovakvog Talent centra biti predvodnici u integriranju robotike u obrazovni sustav predškolske dobi", najavili su iz Grada.

Grad Varaždin i Općina Petrijanec zajednički financiraju Udrugu Robofreak kako bi osposobili odgajateljice u području robotike i STEM-a, a u iduće dvije godine radit će na strategiji koju će zatim valorizirati Europska mreža ustanova koja provodi aktivnosti istraživanja, prepoznavanja i razvoja mladih talenata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.