Uznemirujuća snimka: Trenutak u kojem je bik rogovima probio toreadora, mladiću nije bilo spasa

Screenshot: YouTube

SULUDA tradicija u kojoj toreadori provociraju bikove posebno je popularna u Španjolskoj, a nakon trideset godina uzela je i prvu ljudsku žrtvu.

Toreador Victor Barrio (29), umro je u subotu od posljedica uboda roga na koridi u Teruelu, u središnje-istočnom dijelu Španjolske, objavio je organizator.

Po španjolskim medijima radi se o prvom smrtnom slučaju toreadora u trideset godina u Španjolskoj.

Televizijske snimke prikazuju Lorenza, bika teškog više od 500 kilograma, kako zadaje fatalni ubod rogom tresući nekoliko puta snažno toreadora u crvenom i pozlaćenom kostimu.

Potom bika odvode Barriove kolege dok toreador leži na tlu, otvorenih očiju, ali očito bez svijesti.

Samo koji dan ranije šestero ljudi ozlijeđeno je u Pamploni za vrijeme drugog dana utrke s bikovima u sklopu festivalaSan Fermin nakon što su bijesni bikovi hvatali gomilu koja je od njih bježala.

Tradicija zabave s životinjama prisutna je i u Hrvatskoj, posebno u Dalmatinskoj zagori gdje se u ljetnim mjesecima organiziraju bikijade. Tu se uglavnom radi o tjeranju bikova na međusobnu borbu, a u tu svrhu se nerijetko divljački postupa s životinjama nebi li ih se izgladnjivanjem, dehidracijom i sličnim metodama natjeralo da budu što agresivniji u borbi.

Upozoravamo vas da je snimka koja slijedi prilično uznemirujuća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.