Uzmite ključ u svoje ruke uz subvencionirane stambene kredite

Foto: Press

U PROLJEĆE ove godine očekujemo najavljeno otvaranje novog kruga prijava za subvencionirane stambene kredite Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). U prethodne četiri godine uz ovaj program više od 20.000 mladih obitelji riješilo je svoje stambeno pitanje, a OTP banka d.d. može vam pomoći da u 2022. i vi dođete do svog doma iz snova.

Posebni uvjeti stambenog subvencioniranja 

Kao i svih proteklih godina, uvjeti za prijavu na APN-ov program ostaju nepromijenjeni. Zahtjev za subvencijom mogu podnijeti svi kreditno sposobni građani Republike Hrvatske koji nisu stariji od 45 godina te koji, kao i njihovi bračni ili izvanbračni partneri nemaju nekretninu u vlasništvu. Oni koji žele prodati svoju nekretninu radi kupnje ili izgradnje većeg stana ili kuće, također se mogu prijaviti za subvencioniranje stambenog kredita

Rok otplate kredita je od 15 godina do 30 godina, a visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta u kojem se željena nekretnina ili zemljište nalaze te iznosi od 30 do 51%. Subvencionira se do najviše 1.500 eura/m2, do najvišeg iznosa od 100.000 eura. Kredit će biti subvencioniran u prvih pet godina otplate, no rok subvencije se produžuje za dvije dodatne godine za svako novorođeno dijete za vrijeme trajanja subvencije, odnosno za dodatnu godinu po svakom djetetu koje obitelj već ima u vrijeme prijave u program APN-a. 

Vrhunska ponuda OTP banke d.d.

Neovisno o tome odlučite li se za kredit u kunama ili u eurima, OTP banka d.d. nudi fiksnu kamatnu stopu za prvih deset godina otplate kredita. Uz to, OTP banka d.d. u svojoj ponudi ne naplaćuje trošak procjene nekretnine te ne uvjetuje prijenos redovnih primanja u OTP banku d.d., a kredit se odobrava bez naknade za obradu kredita. Ako se za vrijeme trajanja kredita odlučite prijevremeno otplatiti samo dio kredita ili kredit u cijelosti, OTP banka d.d. će vam to omogućiti bez naknade. Iznos kredita može biti do 100% procijenjene vrijednosti nekretnine koja se daje u zalog, a isto ovisi o lokaciji nekretnine i kreditnom riziku klijenta. 
U OTP banci d.d. se može ugovoriti riziko polica osiguranja života Groupama osiguranja uz mjesečno plaćanje premije. U slučaju nastupanja osiguranog slučaja, polica omogućava nasljednicima olakšanu otplatu ostatka duga po kreditu te tako osigurava dodatnu financijsku zaštitu bližnjih. Dodatno, na CO policu osiguranja od požara klijenti dobivaju popust od 30%.

OTP banka d.d. se pokazala kao pouzdan partner za subvencionirane stambene kredite, što pokazuje rezultat od 99% odobrenih APN zahtjeva. Zahvaljujući povoljnim uvjetima tržišni udio u APN kreditima je veći gotovo za 40% nego u redovnim stambenim kreditima. Svim klijentima koji apliciraju za subvencionirani stambeni kredit, a koji ne uspiju dobiti subvenciju APN-a, OTP banka d.d. nudi  odobravanje redovnog stambenog kredita po istim kamatnim uvjetima koji vrijede i za subvencionirane stambene kredite.

Također, svim korisnicima koji podnesu zahtjev za subvencioniranim stambenim kreditima, a čija nekretnina  je skuplja od 100.000 EUR, OTP banka d.d. nudi mogućnost podizanja jednog kredita koji obuhvaća subvencionirani i nesubvencionirani dio s jednakom kamatnom stopom.  

Sve što trebate jest pronaći idealnu lokaciju za svoj novi život 

Ako želite sudjelovati u skorom APN-ovom programu, sve što trebate jest odabrati svoj novi dom – ili zemljište na kojem ćete ga izgraditi – te se javite OTP banci d.d. kako biste realizirali svoj subvencionirani stambeni kredit. Zatražite povratni poziv tako da ispunite kontakt formu i saznajte više o ponudi OTP stambenih kredita uz državnu subvenciju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.