Uzbuna u Varošu: Investitorica postavila ogradu, pozvala i policiju

Foto: Index

OPET uzbuna u Kamenitoj u splitskom Varošu. Investitorica Marijana Ribičić naložila je postavljanje ograde u parkiću u kojem kani sagraditi hotel, čemu se oštro protive susjedi, dok su vijećnici kotara zatražili od Grada Splita da se preispita kako je parcela došla u privatno vlasništvo. Ograđivanje parka izazvalo negodovanje kod dijela stanara Kamenite, a investitorica je danas u nekoliko navrata pozvala policiju zbog uznemiravanja. Stanari se pitaju ima li građevinsku dozvolu. 

Ribičić: Srdačno sam primljena, problema ima samo s nekoliko stanara

"Ništa nije građeno, već samo ograđeno", kaže Ribičić. Pojasnila je kako će građevinsku dozvolu dobiti nakon sondiranja terena. Tvrdi da problema ima samo sa par stanara, dok su je drugi primili vrlo srdačno te ponudili pomoć, kolače i bušilicu.

"Neki su me molili da što prije sagradim hotel samo da ova parcela ne bude tako zapuštena", uvjerava Ribičić.

Kako smo već pisali, stanari tog dijela Kamenite ulice potpisali su peticiju protiv gradnje hotela. Nije im jasno kako će Ribičić dobiti građevinsku dozvolu.

Vijećnici kotara Varoš podupiru zahtjev da se čestici vrati status zelene površine

Vijećnici kotara Varoš zatražili su preispitivanje postupka stjecanja privatnog vlasništva i odgovor Grada Splita je li se poštivalo pravo prvokupa za zonu B zaštićene kulturno-povijesne cjeline. Problem vide i u tome što Arapova ulica nije raščlanjena od sporne čestice, nego joj je pripisan status privatnog vlasništva s dozvolom prolaza.

Vijećnici smatraju da je čestica uvijek bila park javne namjene, a pronašli su i da zemljišne knjige pokazuju da je bio društveno vlasništvo do 2000. godine i da na njemu nikada nije postojao nijedan objekt pa je nejasno zašto je izmjenama GUP-a iz 2006. godine sporna čestica iz zelene površine postala građevnim zemljištem. Podupiru zahtjev da se parku u Kamenitoj vrati status zelene površine.

U Policijskoj upravi su nam potvrdili da su izašli na teren u Kamenitoj. Nisu našli osnova za postupanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.