Uvodi se izravna avionska linija između Prištine i Zagreba

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

KOSOVSKI touroperator u suradnji s dva hrvatska avioprijevoznika pokreće liniju između Zagreba i Prištine, piše Croatian Aviation

MyWings, kosovski touroperator koji ima blisku suradnju s hrvatskom privatnom aviokompanijom, Trade Airom, od sredine prosinca ove godine uvodi redovnu liniju između Prištine i Zagreba.

Code-share

U ovaj je projekt uključena i hrvatska nacionalna aviokompanija, Croatia Airlines, čiji će zrakoplovi u početku prometovati na navedenoj liniji. Naime, u razdoblju od prosinca ove do ožujka sljedeće godine na liniji će prometovati DashQ400 Croatia Airlinesa, a od ljetnog reda letenja ove će zrakoplove zamijeniti zrakoplov tipa A319.

Ono što je važno jest code-share kojim će Croatia Airlines na ovoj liniji u svojoj prodaji nuditi određeni broj sjedala, pa će putnici iz odnosno prema Prištini preko Zagreba moći nastaviti putovanje prema drugim odredištima u Europi, poput Amsterdama, Pariza, Beča, Kopenhagena, Münchena, Londona i Dublina.

Tri puta tjedno

Linija je najavljena tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i subotom, a na njoj će do ožujka prometovati zrakoplovi Croatia Airlinesa tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala.

Od kraja ožujka sljedeće godine Trade Air će zamijeniti Croatia Airlines na ovoj liniji sa zrakoplovom tipa A319, a hrvatski će nacionalni avioprijevoznik zadržati code-share ugovor i nakon promjene tipa zrakoplova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.