Uskok odbacio kaznenu prijavu protiv Tomislava Karamarka

USKOK je odbacio kaznenu prijavu koju je Partnerstvo za društveni razvoj podnijelo 29. lipnja 2011. protiv ministra policije Tomislava Karamarka i gradonačelnika Obrovca Ante Župana.

Kaznena prijava je podnijeta zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te udruživanja u svrhu počinjenja kaznenih djela.

"Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta donio je 9. rujna 2011. rješenje o odbačaju kaznene prijave u dijelu koja se odnosi na T. K. i A. Ž. budući da je provedenim izvidima utvrđeno kako nema osnova sumnje da su prijavljene osobe počinile prijavljena kaznena djela", priopćio je Uskok dodavši kako je rješenje o odbačaju dijela kaznene prijave dostavljeno istog dana, 9. rujna, podnositelju prijave.

Podsjetimo kako su predstavnici udruge Partnerstvo za društveni razvoj Uskoku podnijeli prijavu protiv Tomislava Karamarka nakon Latinice prikazane u zgradi Hrvatskog novinarskog društva zbog prikrivanja imovine i sukobu interesa ministra unutrašnjih poslova.

Uskoku je prijavljen i gradonačelnik Obrovca Ante Župan, kojega ova udruga sumnjiči da je bio posrednik u pogodovanju Karamarku da se poljoprivredna parcela njegovog oca na području Obrovca prenamijeni u građevinsku. Prijavljeno je bilo još nekoliko osoba za koje se sumnja da su povezane s Karamarkom i obrovačkim gradonačelnikom u poslovima koje je u obrovačkom kraju financirala Hypo banka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.