Uredništvo HRT-a javljanje iz Varšave povjerilo Nikoliću jer se "preko telefona činio ok"!?

FACEBOOK se pokazao kao idealno mjesto za komentiranje javljanja novinara Valentina Nikolića u Dnevniku HRT-a. I dok su neki stali u Nikolićevu obranu "jer nije on televizijski novinar", drugi se zgražaju nad time kako si je državna televizija mogla ovako nešto dopustiti.

> Teška bruka u Dnevniku: Najgore javljanje uživo u povijesti HRT-a?

Nikolićev redakcijski kolega Arsen Oremović napisao je kako nije mogao prilog odgledati do kraja, dok je novinarka Ivana Pezo navela: "Pa nije čovjek kriv, nije on televizijski novinar, što ste očekivali? HTV si ovo nije smio dopustiti... radije bez livea, nego ovako".

HRT-ov novinar Ilija Jandrić, koji se nedavno sa Dijanom Čuljak Šelebaj prilikom javljanja raspravljao o tome nalazi li se u Remetincu ili ispred njega, zgraža se nad Nikolićevim javljanjem: "Jadan čovjek, tragikomično! Pitao sam odmah dežurne urednike gdje su ga iskopali, kažu `preko telefona se činio ok`... ali ne možeš novinara iz tiska bez sekunde iskustva pred kamerom uključiti uživo u Dnevnik. Totalno kriva urednička procjena".

"Zgražavati se nad njegovim uključenjem u TV emisiju je kao popljuvati Šukera što nije dobro zamijenio Balića!"

I dok su se mnogi složili kako je trebalo upotrijebiti fotografiju novina i pustiti javljanje telefonom, Mirjana Hrga okomila se na sve one koji se zgražaju nad Nikolićevim javljanjem: "Vidim da je ponuđen video, ali namjerno ga neću pogledati. Iz teksta je jasno da je čovjek iz pisanih medija i zgražavati se nad njegovim uključenjem u TV emisiju je kao popljuvati Šukera što nije dobro zamijenio Balića!".

S njom se složila i Ana Jelinić: "Točno, puno je strašnije od prikazanog zamuckivanja gledati neke `profesionalce` u Dnevniku kada govore o korupciji i organiziranom kriminalu, vrlo `vjerodostojno`". Na to se Hrga nadovezala: "Najbolesnije je gledati kad najavljuju teme o sukobu interesa ili odbjeglim osuđenicima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.