Uragan Felicia ojačao i prijeti Havajima

URAGAN Felicia jučer je ojačao u Tihom oceanu i postigao brzinu od 220 kilometara na sat. Kako prenosi CNN, strahuje se da bi kroz nekoliko dana, oko ponedjeljka, mogao pogoditi Havajsko otočje. Podsjetimo, središte oluje bilo je 2.350 kilometara sjeverozapadno od meksičkog poluotoka Baja California, nakon čega se uragan širio prema sjeverozapadu.

Još miljama daleko

Ipak, putovanje preko Tihog oceana trebalo bi ga oslabjeti, premda se pretpostavlja da će donijeti kišu i ogromne valove. Iz centra za uragane uvjereni su da je već doživio vrhunac svoje jačine te da će sljedećih nekoliko dana slabjeti.

"Ako ništa drugo, donijet će veliku kišu na otoke", rekao je Richard Knabb, zamjenik direktora centra za uragane srednjeg Pacifika, i dodao da još nema konkretnijih mjera pripreme na Havajima jer  je uragan još tisućama milja daleko, iako je stalno pod nadzorom.

Zanimljivo je da je još početkom tjedna tim za predviđanje uragana sa sveučilišta u Coloradu predvidio znatno slabiju oluju koja dolazi s Atlantskog oceana. Podsjećamo, sezona uragana počela je 1. lipnja i trebala bi trajati do 30. studenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.