Umjetna opomena: Petir blago kažnjena zbog kritike HSS-a

ZBOG javnog iznošenja stava da se HSS nije trebao odreći resora poljoprivrede u  vladi Jadranke Kosor Časni sud Hrvatske seljačke stranke (HSS) u prvostupanjskom stegovnom postupku jednoglasno izrekao opomenu potpredsjednici HSS-a i saborskoj zastupnici Marijani Petir. Već prije Petir je smijenjena je s dužnosti predsjednice Kluba zastupnika HSS-a.

"Temeljem odredaba Statuta HSS-a, Časni sud stranke u prvostupanjskom stegovnom postupku protiv Marijane Petir, kojeg je pokrenulo Predsjedništvo HSS-a, izrekao mjeru opomene jednoglasnom odlukom svih članova", stoji u priopćenju HSS-a. Inače riječ je o najblažoj mogućoj mjeri koju je mogao izreći Časni sud. Naime, osim mjere opomene tu je i  mjera ukora i isključenje iz stranke.

Valja naglasiti kako je nakon afere s javnim izricanjem kritike, Petir vratila naklonost stranke kada je zajedno s 66 HDZ-ovaca kao jedina iz HSS-a podržala Zakon o umjetnoj oplodnji. Naime, HSS je izrijekom bio protiv Zakona, no osiguranjem kvoruma i jednog glasa "za" omogućio je da kontroverzni zakon ministra Milinovića prođe. Tako je bilo za očekivati kako će Časni sud stranke biti blagonaklon prema Petir.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.