Umjesto na sudu strojovođa "vlaka smrti" završio na psihijatriji!

JOSIP PALINIĆ, strojovođa "vlaka smrti" iz Rudina, nije došao danas na splitski Županijski sud. Uoči samog početka rasprave kondukter Ivica Mišković predao je sucu Damiru Romcu potvrdu splitske psihijatrije po kojoj Palinić nije sposoban za sud. Anksiozan je i depresivan te pije lijekove za umirenje. Psihijatriju je Palinić posjetio - jutros. 

Obrana inzistira na ispitivanju strojovođe "vlaka smrti"

Strojovođa Palinić već je dvaput pozivan na sud, a pozvat će ga i treći put, jer braniteljski tim inzistira na njegovom ispitivanju. Žele, naime, dokazati da retardant nije jedini faktor koji je doveo do najteže željezničke nesreće u neovisnoj Hrvatskoj.

Pokušali su to dokazati i neki članovi raspuštenog Povjerenstva HŽ-a za istraživanje nesreće u Rudinama. Tražilo se spajanje "vlaka smrti" na struju te detaljno ispitivanje svih sustava, no do toga nikada nije došlo jer u Splitu naprosto nema adekvatnog objekta u kojem bi se to napravilo. Nagibni vlak i dalje tako trune na kolodvoru u Solinu, još se ne zna što će s njim.

Šef HŽ Infrastrukture Branimir Jerneić jučer je za Index izjavio kako ne vidi načina da Povjerenstvo završi svoj posao. Razmišljali su o angažiranju neovisnih vještaka, ali za takvo što, kaže Jerneić, naprosto nemaju zakonsko uporište. 

Vještakinje o "napušenom" vozaču robela

Na traženje obrane, sudac Damir Romac odlučio je da se na iduću raspravu pozovu vještakinje Centra Ivan Vučetić. Trebale bi kazati koju o utjecaju alkohola i opijata. Kod strojovođe robela, utvrđena je, naime, prisutnost THC-a, što upućuje na konzumiranje marihuane, odnosno, hašiša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.