Ukrao ženski bicikl ispred dućana kod Ludbrega. Dobio godinu i pol zatvora

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (nema veze s događajima iz teksta)

ZBOG krađe bicikla muškarac će morati na godinu i pol u zatvor, nepravomoćno je presudio Općinski sud.

Kako piše Podravski, radi se o 29-godišnjem Jasminu iz Podravine. 

Policija našla ukradeni bicikl kod njega, on na sudu tvrdio da nisu ništa našli kod njega

Ženski bicikl vrijedan oko 2500 kuna ukrao je u lipnju 2017. ispred dućana u Svetom Đurđu kod Ludbrega. Istog dana policija ga je pronašla kod Jasmina, ali on se na sudu svejedno branio kako nema pojma ni o čemu.

"Nisam ukrao bicikl niti ga je policija oduzela od mene, niti sam tada potpisao ikakvu potvrdu o oduzimanju bicikla. Na ispitivanju u policiji, doduše, priznao sam krađu, ali samo jer me više policajaca tuklo pendrekom po nogama pa sam morao priznati. Nakon što su me istukli, dali su mi kutiju cigareta ", branio se Jasmin pred sucem Općinskog suda u Varaždinu.

Sudac mu nije povjerovao. Prodavačica čiji je bicikl Jasmin ukrao kaže kako je na posao u dućan došla oko 13 sati, a kad je krenula kući oko 20 sati bicikla više nije bilo.

Jasmin je već krao pa sad ide u zatvor

"Ostavila sam bicikl na gelenderu, nisam ga zaključala. Kad sam oko 20 sati krenula kući, vidjela sam da ga tamo više nema. Baš u to vrijeme do trgovine su došla dvojica Roma, ne znam kako se zovu, i oni su mi rekli da mi je bicikl ukrao Jasmin. Nazvala sam policiju koja je otišla kod njega i tamo pronašla moj crveni bicikl na kojem je već bio oštećen prednji kotač", ispričala je prodavačica.

Jasmin je za to kazneno djelo osuđen na deset mjeseci zatvora, ali opozvana mu je i uvjetna osuda na deset mjeseci, također za krađu prije dvije godine, pa mu je Općinski sud izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Ovaj put bezuvjetnu, što znači da će morati u zatvor ako presuda postane pravomoćna, piše Podravski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.