Ubojici Ante Prnjaka određen istražni zatvor

Foto: Facebook

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor Liridonu Berishi (27) iz Strožanca osumnjičenom za teško ubojstvo Ante Prnjaka (35) čije je tijelo pronađeno na splitskom TTTS-u, doznaje se na sudu.

Ispitan je na Županijskom državnom odvjetništvu nakon čega je tužiteljstvo tražilo da mu se zbog posebne težine kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke odredi zatvor.

Berisha se sumnjiči za teško ubojstvo Ante Prnjaka kojega je usmrtio u noći s utorka na srijedu s 15 metaka u glavu, prsa i leđa iz automatske puške. Potom je ubijenog bivšeg vojnog policajca ostavio nedaleko od jednog hangara u gradnji na TTTS- u gdje je i pronađen u srijedu u 7:40 sati.

Dok je policija na mjestu događaja obavljala očevid, vatrogasci su na vatrogasnom putu Račnik kod Tugara pozvani na gašenje Prnjakovog BMW-a. Paljevinom automobila Berisha je imao namjeru uništiti dokaze, no nedaleko od potpuno izgorenog vozila pronađena je i odbačena automatska puška kojom je počinjen zločin. Policija je Berishu uhitila dan nakon pronalaska tijela, prije nego što je pokušao pobjeći s omiškog autobusnog kolodvora.

Neslužbeno se doznaje kako je Berisha u rastrojenom stanju sucu istrage dao tek nekoliko odgovora na pitanja, kazavši da ga je sada ubijeni Prnjak iznuđivao i napadao zbog čega ga je ubio. Navodno pomagače nije imao, a žrtvu je ubio na istom mjestu gdje je pronađena.

Za kazneno djelo teškog ubojstva predviđeno je najmanje deset godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.