Ubojica sa Zrća hitno prevezen iz zatvora u bolnicu

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Zatvorenik Duško Tanasković, optužen za ubojstvo crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića na Zrću 2022. godine, hitno je prebačen u bolnicu iz splitskog zatvora zbog ozljeda nastalih gutanjem žileta.

Kako piše Zadarski.hr, ovo mu nije prvi put da to radi.

Nakon liječenja vraćen je u zatvor, a dan kasnije ponovno prevezen u bolnicu.

Slučaj vodi sutkinja Ana Brkić, a ni ona ni njegov odvjetnik nisu informirani o incidentu. Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je incident, navodeći da se postupa prema liječničkim preporukama. Tanasković je prethodno bio zatvoren u Zadru, ali je iz sigurnosnih razloga prebačen u splitski zatvor.

Za što mu sude?

Tanaskoviću se sudi za ubojstvo, za što je zapriječena kazna od pet do 20 godina zatvora. Krunski dokaz na sudu upravo je snimka egzekucije za koju se tereti Tanaskovića.

Optužen je da je 25. kolovoza 2022. u šest sati ispred noćnog kluba na plaži Katarelac, na otoku Pagu, likvidirao 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića.

"S unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao je i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja.

Od zadobivenih ozljeda državljanin Crne Gore je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici. Brzom i koordiniranom reakcijom policije, provedenom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, osumnjičeni je spriječen u bijegu te je u kratkom roku priveden u službene prostorije policije.

Dalje, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetništva, jučer je na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar obavljena obdukcija. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajnim za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga", objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.