U Tribunju usmrtio djevojku (19) i pobjegao, vraćala se s adventa. "Bila je divna"

Foto: Google Street View

Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila u Tribunju, mjestu u Šibensko-kninskoj županiji, potvrdili su iz Policijske uprave šibensko-kninske. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće, ali je naknadno uhićen.

Nesreća se dogodila oko 2:40, a poginula je 19-godišnjakinja. U tijeku su očevid i utvrđivanje svih okolnosti ove tragedije, objavila je policija. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće, dok je automobil nedugo nakon prometne nesreće pronađen.

"Prometna nesreća se dogodila na način da je vozač upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u lijevom zavoju u usponu isti nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju", kažu iz PU šibensko-kninske.

Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu događaja. Policija je oko 14:20 javila da je pronašla osobu koju dovodi u vezu s prometnom nesrećom te se ona dovodi u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje.

Vozač otprije poznat policiji

Dnevnik Nove TV doznaje da je vozač lokalni stanovnik u kasnim pedesetima koji je i od prije poznat policiji. Djevojka je bila u izlasku s društvom, nije sjela u automobil kako bi ju prevezli od božićnog šatora do njezine kuće, do koje ima nekoliko kilometara, a stradala je samo stotinjak metara od kuće. 

"Ni u kojem slučaju nije nikome do pjesme. U okviru te božićne manifestacije i adventa općenito je bila zabava i kad se to dogodilo oko 2:30 stao je Tribunj, stalo je sve i mjesto je zavijeno u crno. Tuga je ogromna, mladi život je nepovratno izgubljen i nikome nije ni do čega, a kamoli do slavlja tako da ne znam što bih rekao. Ostali smo bez sumještanke, bez krasnog djeteta, krasne djevojke i jednostavno svi smo u šoku. Cijeli dan je tako i bit će tako sljedećih dana sigurno", istaknuo je Marko Grubelić, načelnik Tribunja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.