U svijetu od svinjske gripe umrlo više od 700 ljudi

U PERIODU od četiri mjeseca otkad je počela sa širenjem, svinjska gripa je odnijela više od 700 ljudskih života, piše u izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Ovo predstavlja 75-postotno povećanje u odnosu na rezultate od prije 45 dana kad je bilo zabilježeno 429 smrtnih slučajeva. Generalna direktorica WHO-a Margaret Chan je upozorila da bi svinjska gripa mogla biti najveća svjetska pandemija, ikad.

Sa zimom stiže i virus

Većina pacijenata se oporavi čak i bez medicinskog tretmana u vremenu od sedam dana nakon prvih znakova bolesti. Pandemija svinjske gripe se širi takvom brzinom da je nemoguće zabilježiti sve slučajeve oboljelih osoba, pa su stoga i podaci nepotpuni i neprecizni, prenosi BBC.
glasnogovornik svjetske zdravstvene organizacije Aphaluck Bhatiasevi je rekao da se diljem svijeta skupine stručnjaka, uključujući matematičare, epidemiologe i virologe trude pronaći načina da se uspori širenje virusa.

Prema predviđanjima stručnjaka, na sjevernoj zemljinoj polutci će se rapidno početi povećavati broj zaraženih s virusom svinjske gripe kada temperature počnu padati i približi se zima.

Simptomi svinjske gripe: 1. Visoka temperatura,osjećaj umora, smanjen imunitet

2. Glavobolja, curenje iz nosa i kihanje
3. Grlobolja
4. Poteškoće u disanju
5. Gubitak apetita, povraćanje i proljev
6. Bolovi u mišićima i kostima
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.