U Španjolskoj uhitili "monstruma s Grbavice" Veselina Vlahovića Batka

VESELIN VLAHOVIĆ BATKO uhićen je u španjolskom gradu Alicanteu u sklopu policijske istrage o organiziranoj skupini državljana istočne Europe koja je umiješana u nasilne pljačke kuća. Policija je priopćila kako je Vlahović primijetio policajce u blizini mjesta gdje je živio te pokušao pobjeći. Policija ga je uspjela uhititi iako je pružao otpor. Kod Vlahovića policija je pronašla falsificirane bugarske dokumente.

Nakon službene potvrde Ministarstva unutrašnjih poslova Kraljevine Španjolske da je u Alicanteu uhićen Veselin Vlahović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izdao je nalog veleposlaniku BiH u Madridu da poduzme sve potrebne mjere i radnje neophodne za početak postupka ekstradicije Vlahovića vlastima BiH, uključujući i hitan sastanak s ministrom unutarnjih poslova Španjolske, doznaje sarajevo-x.com.

Ubijao, sudjelovao u ubojstvima, protjerivao...

Tužiteljstvo BiH će tijekom sutrašnjeg dana dostaviti Ministarstvu pravosuđa BiH zahtjev za ekstradiciju Veselina Vlahovića pravosudnim tijelima BiH, koji će potom, preko MVP-a BiH, biti dostavljen nadležnim tijelima Kraljevine Špaljolske.

Vlahović je pobjegao iz zatvora u Spužu nadomak Podgorici 18. lipnja 2001. godine. U tom zatvoru izdržavao je kaznu od 3,5 godina zatvora na koju je osuđen u travnju 1999. zbog razbojništva i nasilničkog ponašanja.

Vlahović je postao poznat po zločinima na Grbavici 1992. i 1993. odakle je dobio nadimak "monstrum s Grbavice". Dio vojne jedinice koju je vodio bio je poznat kao "Bijeli anđeli". Prema izjavama preživjelih, Vlahović je počinio ili je sudjelovao u ubojstvima preko stotinu građana nesrpske nacionalnosti te u protjerivanju više tisuća građana Grbavice i Vraca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.