U prevrtanju vrtuljka u BiH ozlijeđeno devetero djece

DEVETERO djece ozlijeđeno je u subotu oko 22.15 sati u prevrtanju vrtuljka u mjestu Hanifići u općini Kotor Varoš u BiH. Kako prenose bosanskohercegovački mediji, u trenutku nesreće se na vrtuljku nalazilo 15-ero djece. Ozlijeđenoj djeci je liječnička pomoć pružena u lokalnom Domu zdravlja, a troje teže ozlijeđenih je potom prebačeno u KBC Banja Luka.

U Banju Luku su prebačeni devetogodišnji A. E. iz Danske, kojem je vrtuljak prignječio nogu te ima ozlijeđeno desno koljeno, 14-godišnji A. B., koji je zadobio posjekotinu ispod oka pa je upućen u Kliniku za maksilofacijalnu kirurgiju, te 13-godišnji dječak koji je zadobio nagnječenje grudnog koša.

"Sva sreća je u tome da se vrtuljak tek počeo okretati. Prvo se začula neka lomljavina, a zatim se kompletna konstrukcija srušila na zemlju. Svi su počeli vrištati. U prvih nekoliko sekundi nije se znalo da li su djeca koja su bila na vrtuljku teže ili lakše ozlijeđena", ispričala je za Nezavisne novine jedna od žena koje su svjedočile nesreći.

Miladin Vranješ iz Banje Luke, vlasnik vrtuljka, rekao je kako je uzrok pada vrtuljka kvar na mehanici: "Prilikom kretanja vrtuljka je došlo do pucanja diferencijala, a zatim i zupčanika. Nakon toga se kompletna konstrukcija srušila na zemlju". Policijska istraga nesreće je još uvijek u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.