U "Petlju" upala križevačka autoškola koja je prodavala vozačke dozvole

NAKON akcije "Stop" koja je otkrila korupciju u đurđevačkom Pučkom otvorenom učilištu sa sjedištem u Koprivnici i koprivničkoj autoškoli Volan, u akciji "Petlja" uhvaćeno je još devet osoba koje se tereti za primanje i davanje mita, protuzakonito posredovanje i zloporabu položaja i ovlasti. Kako je izvijestila PU koprivničko-križevačka, i u ovoj je višemjesečnoj akciji korupcija otkrivena u jednoj autoškoli, ovog puta u Križevcima.

> Akcija "Stop": Policajac polagao vozačke ispite umjesto kandidata

42-godišnjeg vlasnika autoškole se tereti da je u cilju pribavljanja imovinske koristi zainteresiranim kandidatima za vozače organizirao izdavanje uvjerenja o polaganju vozačkih ispita B kategorije na nezakonit način. Naime, sa trojicom ovlaštenih ispitivača HAK-a - 54-godišnjakom, 55-godišnjakom i 61-godišnjakom s područja Zagreba dogovarao je siguran prolazak na vozačkom ispitu, za što je primao novac od zainteresiranih kandidata i dijelio ga sa ispitivačima.

30-godišnji instruktor u autoškoli, u dogovoru sa vlasnikom, vršio je utjecaj na ispitivače kako bi kandidati položili bez odgovarajućih znanja i od kandidata uzimao novac koji je predavao vlasniku. Na nezakoniti način vozački ispit su "položile" četiri kandidatkinje - 33-godišnjakinja, dvije 24-godišnjakinje i 25-godišnjakinja. Sve privedene čeka kaznena prijava, a policija nastavlja s operativnim radom kako bi se otkrile i eventualne ostale nezakonitosti u poslovanju te autoškole. Zbog nezakonitosti u radu protiv autoškole i odgovornih osoba biti će pokrenut odgovarajući upravni i inspekcijski postupak zabrane rada i oduzimanja dozvola.

I.M.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.