Trudnica iz Srbije preživjela pokolj u Bataclanu

Foto: FAH

U TERORISTIČKIM napadima u petak u Parizu ozlijeđeno je četvero državljana Srbije, ali nitko od njih nije životno ugrožen,  izjavio je za Radioteleviziju Srbije srpski veleposlanik u Francuskoj Rajko Ristić, dok pojedini beogradski mediji tvrde da o jednoj ženi od trenutka napada nema informacija.

Veleposlanik Srbije u Parizu rekao je za RTS da su teže ozlijeđeni Aca Pavlović, Rade Vasić i Vladana Popović, dok je Živka Burić s lakšim ozljedama već puštena iz bolnice.

Ozlijeđeni u napadu na "McDonald's"

Pavlović i Vasić ozlijeđeni su u napadu na restoran "McDonald's" u blizini stadiona Stade de France gdje se igrala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke.

Srpski veleposlanik Ristić, koji će u nedjelju posjetiti ozlijeđene u bolnici, kaže kako “ima naznaka da je još dvoje ili troje srpskih državljana ozlijeđeno u napadima, ali da tu informaciju još treba provjeriti”.

Istodobno, list Blic piše u izdanju za ponedjeljak da je Aca Pavlović iz Kraljeva u trenutku pucnjave bio sa suprugom Ljiljanom ispred stadiona, gdje su prodavali šalove.

Pozivajući se na izjave članova Ljiljanine obitelji, Blic tvrdi kako se za njom i dalje traga, ali da još nemaju nikakvih informacija iako su zvali sve bolnice i Velepolslanstvo Srbije.

Prema informacijama Blica, Ljiljana i Aca u Parizu žive  četiri godine otkad su se vjenčali.

Trudnica iz Srbije među preživjelima

Beogradski mediji objavili su da je među preživjelima u Parizu  i jedna trudnica iz Srbije "koja je do kraja dramatične večeri bila u dvorani Bataclan".

Navode također i da je druga državljanka Srbije bila svjedokom napada u ulici Chardon.

"Ranije su se pojavile informacije da je 10 srpskih državljana bilo u Bataclanu i da su svi dobro. Francuski dužnosnici su zasad oprezni i ne objavljuju identitete stradalih niti njihove nacionalnosti", objavili su ranije beogradski elektronički mediji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.