U padu aviona u Milanu poginuo rumunjski "milijarder iz sjene" Dan Petrescu

Foto: EPA

RUMUNJSKI milijarder Dan Petrescu, njegova supruga, sin i pet prijatelja poginuli su u nedjelju kada se njihov avion srušio u blizini Milana i izgorio. Zrakoplovom je upravljao Petrescu.

Mali avion poletio je s milanskog aerodroma Linate prema Olbiji na Sardiniji, gdje je živio Petrescu, i srušio se samo pet minuta nakon polijetanja u San Donato Milanese, grad jugoistočno od glavnog grada Lombardije. Zapalio se nakon udara u praznu poslovnu zgradu koja je bila u tijeku obnove.

Talijanski mediji navode da su u zrakoplovu bili Petrescu (68), njegova supruga Dorotea (65), njihov sin Dan Stefan (30), Filippo Nascimbene (33), njegova supruga, Claire Stephanie Caroline Alexandrescu, njihov sin, Raphael, Miruna Anca Wanda Lozinschi, Claire Stephanie Carolineina majka i Julien Brossard (36), kanadski prijatelj Dana Stefana Petrescua.

Tko je Petrescu?

Petrescu je bio jedan od najbogatijih Rumunja, imao je dvojno državljanstvo, rumunjsko i njemačko. Njegova supruga imala je francusko državljanstvo, a njihov sin Dan Stefan rođen je u Münchenu i imao je poput svog oca dvojno državljanstvo, njemačko i rumunjsko.

Iz rumunjskog konzulata u Milanu poručili su da su spremni pružiti svaku pomoć.

Petrescu je imao veliko bogatstvo procijenjeno na 3 milijarde eura stečenih u poslovima s nekretninama. Bio je vlasnik nekoliko hipermarketa i trgovačkih centara.

Prema navodima rumunjskih medija, bio je vrlo privatna osoba i živio diskretno, vozio stare automobile, skromno se oblačio i ponekad letio ekonomskom klasom kao i svi drugi građani zbog čega je stekao nadimak Milijarder iz sjene.

Nakon Rumunjske revolucije 1989. postao je poslovni partner milijardera Iona Tiriaca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.