U Njemačkoj je trenutno 36 političara pod policijskom zaštitom

Foto: EPA

U NJEMAČKOJ se trenutno 36 političara nalazi pod zaštitom pripadnika Saveznog ureda za borbu protiv kriminala (BKA), priopćeno je iz Bundestaga.

"Od 36 političara koji se nalaze pod zaštitom, njih 10 ima stalnu pratnju. Kod ostalih se zaštita pojačava ovisno o situaciji", navodi se u odgovoru ministarstva unutarnjih poslova na upit Zastupničkog kluba Liberalno-demokratske stranke Njemačke (FDP), objavljenom u srijedu.

"Iako je, kako proizlazi iz odgovora ministarstva unutarnjih poslova, broj političara kojima je potrebna zaštita u padu, učestali napadi na političare u posljednje vrijeme ne daju razloga za opuštanje", rekao je unutarnjopolitički glasnogovornik zastupničkog kluba FDP-a Benjamin Strasser.

Višestruki napadi vatrenim oružjem

Među političarima koji se nalaze na metama napada radikalno desnih počinitelja je i socijaldemokratski zastupnik Karamba Diaby. Ured ovog političara afričkog porijekla u Halleu je samo ove godine već nekoliko puta napadnut vatrenim oružjem.

Prošle godine je u lipnju pored Kassela ubijen demokršćanski političar Walter Luebke zbog svoje podrške izbjeglicama, a osumnjičeni za ubojstvo je poznati pripadnik ekstremno desne političke scene.

Prije nekoliko mjeseci gradonačelnik zapadnonjemačkog gradića Kamp-Lintforta zatražio je dozvolu za nošenje vatrenog oružja zbog učestalih prijetnji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.