U New Yorku nedostaje doktora, studenti medicine diplomirat će ranije

Ilustracija: EPA

FAKULTETI medicine u New Yorku odlučili su studente završne godine pustiti tri mjeseca ranije da diplomiraju kako bi se mogli priključiti borbi protiv koronavirusa, piše Business Insider.

Studenti završnih godina mogu diplomirati u travnju kako bi pomogli bolnicama

Ove srijede Medicinski fakultet Grossmann Sveučilišta New York objavio je kako će dati mogućnost nekim od svojih studenata četvrte godine da diplomiraju ranije kako bi se mogli prijaviti za stažiranje u bolnicama u gradu New Yorku. Isto planira i učiniti Fakultet liječnika i kirurga Vagelos Sveučilišta Columbia.

63 od 122 studenta završne godine sa Sveučilišta New York prijavilo se da ode u bolnice 4. travnja. Prije toga proći će trening i orijentacijske razgovore kako bi mogli postati stažisti u bolnici. 

New York je jedan od epicentara zaraze u SAD-u

Inače, New York je jedan od epicentara zaraze u SAD-u i guverner Andrew Cuomo već ranije je upozorio kako bi bolnicama moglo nedostajati radnika i ključne opreme. U gradu je do sada zabilježeno 23.000 slučaja zaraze koronavirusom.

Glasnogovornik Sveučilišta u New Yorku je rekao kako su odlučili dopustiti ranije diplomiranje svojim studentima zbog rastućeg širenja Covida-19 te zahtjeva guvernera Cuoma da se što brže u sustav dovede što više liječnika.

Ova odluka još uvijek čeka na odobrenje regulatornih tijela, no Steven B. Abramson, zamjenik dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u New Yorku, rekao je kako je optimističan po pitanju odobrenja njihovog plana.

Studenti spremni pomoći liječnicima u bolnicama

Evan Gerber, student četvrte godine medicine Sveučilišta u New Yorku, rekao je da je odahnuo kad je čuo da im se pruža prilika da pomognu u suzbijanju pandemije. No isto tako osjetio je i nervozu jer to znači da je situacija jako ozbiljna.

Početkom lipnja treba započeti sa specijalizacijom u bolnici Health Medical Center u Denveru, tako da do sredine svibnja planira raditi u New Yorku.

Dr. Veronica Catanese iz Povjerenstva za studiranje medicine, regulatornog tijela koje treba odlučiti o prijedlogu za ranije diplomiranje studenata četvrte godine, rekla je kako su u kontaktu s nekoliko fakulteta.

I medicinski fakulteti u Massachusettsu planiraju dopustiti ranije diplomiranje svojim studentima

I medicinski fakulteti u Massachusettsu planiraju dopustiti ranije diplomiranje svojim studentima. Tako su jučer fakulteti Boston Universityja, Harvarda, Tuftsa i Sveučilišta u Massachusettsu objavili kako će također dopustiti studentima četvrte godine da ranije diplomiraju zbog pandemije koronavirusa.  

U ovoj saveznoj državi, inače, do sada je zabilježeno više od 2400 slučajeva zaraze koronavirusom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.