U BiH uskoro opet skup podrške Palestincima: "Bit će protiv izraelskog terorizma"

U nedjelju će se u Sarajevu održati skup podrške palestinskom narodu koji organizira Palestinska zajednica u BiH. Skup će se održati 22. listopada na platou preko puta Vijećnice od 11 do 13 sati.

Iz Palestinske zajednice u BiH pozvali su građane da ponesu zastave Palestine i transparente, piše Klix. Otkada je 7. listopada eskalirao sukob Izraela i Hamasa, ovo je drugi skup podrške Palestini i njezinom narodu u BiH.

"Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. listopada na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile, koji će biti održan u Sarajevu na platou preko puta Vijećnice s početkom u 11:00 sati", poručili su iz Palestinske zajednice u BiH, prenosi Klix.

Prosvjed bio i prošlog tjedna

Neformalna grupa građana, koji su se nazvali prijatelji Palestine, 12. listopada je organizirala kolonu vozila u Sarajevu od Stupa do Vijećnice. Gradom su se tada vijorile palestinske zastave u znak podrške Palestincima. 

Tamo su okupljeni uzvikivali: "Slobodna Palestina, slobodna Gaza" te su upozoravali na izraelsko razaranje Pojasa Gaze. Jedan od organizatora Emir Ćosović rekao je kako su okupljeni prosvjedom pokazali da su s građanima Palestine i Gaze.

"Mi ćemo uvijek biti uz palestinski narod, to su naša braća i prijatelji", rekao je na prošlom skupu Ćosović. Palestinac Muhammed Hamad rekao je lokalnim medijima kako su se okupili u znak potpora Palestincima i kako bi ukazali na "najgoreg okupatora na svijetu" (Izrael) koji uništava sve pred sobom u Gazi. 

"Žao nam je što je svijet, a naročito Amerika na strani okupatora", istaknuo je. Na okupljanju prošlog tjedna su zapaljene baklje te su izrečene molitve za poginule Palestince u izraelskim napadima. 

Protekloga vikenda teroristička organizacija Hamas izvela je najsmrtonosniji napad na Izrael u kojemu je ubila više od 1300 civila i vojnika, nakon čega je Izrael pokrenuo vojnu operaciju s ciljem slamanja te terorističke organizacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.