U Luksemburgu restrikcije produljene do 15. siječnja

Foto: EPA

LUKSEMBURG, europska zemlja u kojoj se virus najbrže širi, odlučio je u srijedu da će barem do 15. siječnja produljiti mjeru ograničavanja skupova i društvene interakcije radi suzbijanja pandemije.

"Broj zaraženih je prevelik da bismo sada razmišljali o popuštanju", rekla je ministrica zdravstva Paulette Lenert nakon sastanka vlade posvećenog epidemiološkoj situaciji.

Zbog toga će restorani, barovi, sportske dvorane, kina i kazališta ostati zatvoreni do 15. siječnja.

Usto, broj posjetitelja u kući i dalje je ograničen na dva unatoč božićnim i novogodišnjim blagdanima, a na snazi ostaje policijski sat od 23 sata do 6 sati.

Ove su odluke uvedene krajem studenog kada je vlada Velikog Vojvodstva postala svjesna razmjera drugog vala pandemije.

Podaci Europskog središta za sprječavanje i za kontrolu bolesti pokazuju da je Luksemburg u srijedu imao stopu pojavnosti od gotovo 1200 slučajeva na 100.000 stanovnika u zadnja dva tjedna, što je najviše u Europi, više nego u Hrvatskoj (1149) i u Litvi (1115).

U toj zemlji s oko 600.000 stanovnika prijavljene su 38.864 zaražene osobe i 369 umrlih, pokazuju najnoviji službeni podaci.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.