U Kini izgorio neboder viši od 200 metara, državni mediji tvrde da nitko nije poginuo

Screenshot: Twitter

OGROMAN požar izbio je u neboderu s 42 kata u gradu Changsha u Kini. Vlasti su priopćile da je požar ugašen i da nema žrtava. Vatrogasna postrojba na teren je izašla s 36 vatrogasnih vozila i 280 vatrogasaca.

>> VIDEO Ogroman požar nebodera u Kini

 

Snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako je plamen velikom brzinom progutao neboder koji je visok 218 metara, kako navode vatrogasne službe. Uzrok požara još uvijek nije poznat, a Reuters, za razliku od kineskih državnih medija, koji kažu da žrtava nema, javlja kako broj žrtava zasad nije poznat. 

Požari u urbanim sredinama česti u Kini

Changsha, glavni grad pokrajine Hunan, ima oko 10 milijuna stanovnika. Zgrada od 218 metara, dovršena 2000. godine, nalazi se u blizini glavne obilaznice, prema CCTV-u. Smrtonosni požari česti su u Kini, gdje slaba provedba građevinskih propisa i neobuzdana neovlaštena gradnja mogu otežati ljudima da pobjegnu iz gorućih zgrada.

U srpnju prošle godine u požaru u skladištu u sjeveroistočnoj pokrajini Jilin poginulo je najmanje 15 ljudi, a ozlijeđeno je najmanje 25, prema izvješćima državnih medija.

Mjesec dana prije toga u požaru je stradalo 18 ljudi, većinom djece. Tad je požar izbio u školi borilačkih vještina u središnjoj pokrajini Henan. Taj događaj je potaknuo na podizanje standarda zaštite od požara.

Također, deseci ljudi poginuli su u požarima u migrantskim četvrtima u Pekingu 2017., a 58 osoba je poginulo kada je požar zahvatio stambeni kompleks od 28 katova u Šangaju 2010. godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.