U Kanadi sve više mladih u bolnicama, u Torontu online nastava

Foto: Epa

U KANADI je zbog pojave novih, zaraznijih sojeva covida-19 i činjenice da su se mnoge starije osobe cijepile protiv koronavirusa sve više mlađih građana u bolnicama i na odjelima intenzivne njege.

"Sada je situacija vrlo različita od prvog vala kada smo u bolnicama uglavnom imali starije ljude s kroničnim bolestima. Danas vidimo puno mladih, poslovno sposobnih ljudi", rekao je Marcelo Cypel, voditelj programa za održavanje života na zdravstvenoj mreži Sveučilišta Toronto (UHN), a prenosi Reuters.

Škole u Torontu prešle na online nastavu

Cypel je kazao kako otprilike 55% pacijenata na ECMO-u preživi, ali često imaju "ozbiljna fizička ograničenja" zbog produljenog boravka u bolnici. Izvantjelesna membranska oksigenacija je vrsta liječenja za održavanje životno ugroženih bolesnika na životu, a kojoj je cilj potpomoći rad srca i pluća. U bolesnika s teškim zatajenjem plućne funkcije ECMO omogućuje izmjenu plinova.

Mnoge kanadske provincije suočene su sa sve većim brojem novozaraženih. U Kanadi je jučer bilo više od 6200 novih slučajeva.

Vlasti su prošloga tjedna u Torontu zatvorile terase barova i restorana, a sada su odredile da osnovne i srednje škole od srijede pa do 18. travnja prelaze na online nastavu..

Premijer Justin Trudeau upozorio je na "vrlo ozbiljan" treći val.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.