U Dubrovniku počelo popisivanje imovine Aksela Petkovića

VANDA PETKOVIĆ sa svojom odvjetnicom Brankom Skansi danas je ušla u kuću svog brata Aksela Petrovića u Ulici Ilije Sarake, prvi put otkad je preminuo 6. veljače. Podsjećamo, Petrović je kontroverznom oporukom koju Vanda pokušava osporiti sve ostavio Josipu Dikanu Radeljaku, njegovom odvjetniku Draganu Suši i javnom bilježniku Nikši Viđenu.

Suša i Viđen danas su zajedno s Petkovićevom sestrom nazočili popisu njegove imovine, koja se obavlja u prisustvo vještakinje za umjetnine Karmen Gagro, predstavnice bilježničkog ureda Lucije Bronzan, te predstavnika Zavoda za zaštitu kulture i Centra za socijalni rad. Dikan Radeljak nije nazočio popisivanju Petkovićeve imovine.

U oporuci također stoji kako Radeljak, Suša i Viđen moraju Vandu smjestiti u stan ne manji od 50 kvadrata, te joj mjesečno osigurati najmanje dvije prosječne hrvatske plaće za "džeparac". Detalji o Petkovićevoj imovini tijekom popisivanja ne smiju se iznositi u javnost, ali Dubrovčanima je već dobro poznato kako je posjedovao kuću od 342 metara kvadratnih unutar gradskih zidina koju je želio prodati za 3,5 milijuna eura. Ne zna se kakve sve dragocjenosti skriva kuća pokojnog Petkovića, ali navodno je posjedovao i vrijednu zbirku umjetnina.

J.C.
Foto: Admir Buljubašić / CROPIX 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.