U Đakovu se neće moći gledati utakmice na terasama kafića?

Foto: Hina

PO Đakovu se posljednjih dana proširila vijest kako će se u gradu ubuduće striktno provoditi Zakon o buci, a to znači da ugostitelji neće moći na terase kafića postavljati televizore, piše Glas Slavonije.

Jasno, ta vijest tim je gora po ugostitelje s obzirom na to da u petak počinje Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

"Revoltirani, ugostitelji su se samoinicijativno sastali odlučni u tome da se konačno počnu rješavati problemi, kojih nije malo, a sve je kulminiralo informacijom da će se u našem gradu striktno provoditi Zakon o buci, koji zabranjuje puštanje glazbe i ostalu buku nakon 23 sata, te zabrana postavljanja TV-a", za Glas Slavonije priča Nada Prskalo Ališić, predsjednica Ceha ugostitelja, u ime Udruženja obrtnika Đakovo. Dodaje da je to poznato i Gradu.

"Prema Službenom glasniku Grada Đakova iz 2015. godine, vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta, kao i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega", kaže Prskalo Ališić prenoseći pitanje ugostitelja može li Grad donijeti odluku o promjeni u pojedinim prigodama.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić kaže kako se poduzima sve kako bi se riješio ovaj problem. Gradsko vijeće, naime, može izglasati promjenu propisa.

"Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće", kaže Mandarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.