Požari u Dalmaciji ugašeni ili lokalizirani

VATROGASNO operativno središte Divulje zaprimilo je dojavu od ŽVOC Šibenik danas u 9,33 o požaru otvorenog prostora kod mjesta Đevrske. Požar je lokaliziran u 11 sati.

Gori trava i nisko raslinje na površini od oko osam hektara. U gašenju sudjeluju JVP Knin, DVD Kistanje, DVD Dubravica, DVD Ervenik i DVD Knin s ukupno 15 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.

U 9,47 uslijedila je dojava o požaru otvorenog prostora kod mjesta Gaćeleze (Vodice). Taj je požar lokaliziran u 11,50, a ugašen u 12,50. Gorjela je borova šuma na površini od oko četiri hektara. U gašenju su sudjelovali JVP Šibenik, DVD Zaton, DVD Šibenik, DVD Tisno, DVD Vodice i DVD Pirovac s ukupno 29 vatrogasaca i 10 vatrogasnih vozila. Iz zraka su im pomoć pružala dva kanadera.

Gorjelo je i kod mjesta Svinišće u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dojavu je zaprimilo Vatrogasno operativno središte Divulje u 11,40. Požar je lokaliziran u 12,30, a ugašen u 13 sati.

U gašenju su sudjelovali DVD Kučići s 15 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. Iz zraka je požar gasio jedan zračni trakor, a u požaru je izgorio oko 1,5 hektar trave i hrastove šume.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.