U Britaniji potiču djecu na jedan orgazam dnevno

KRATKI vodič za bolji seks, pod nazivom "Užitak", među roditeljima, učiteljima i mladima Sheffielda, kruži već neko vrijeme i govori o prednostima uživanja u seksu.

Autori brošure kažu da su se stručnjaci predugo koncentrirali na "siguran seks" i predanu ljubavnu vezu, dok su ignorirali glavne razloge zbog kojih većina ulazi u seksualne odnose.

Popularno diljem Engleske

Brošuru je izdao Zavod za javno zdravstvo Sheffielda, no zanimljivo štivo, koje pronosi krilaticu - "Orgazam dnevno i liječnika ne trebate", već je procirkuliralo diljem zemlje.

U knjižici tako stoji i sljedeća preporuka: "Mnogi stručnjaci savjetuju pet obroka voća i povrća dnevno te bavljenje fizičkom aktivnošću tri puta tjedno. No, što je sa seksom i masturbacijom, primjerice, dva puta tjedno?", pitaju se autori knjižice.

Ne promiču seks, već samosvijest

Jedan od autora, ravnatelj Centra za HIV i seksualno zdravlje, Steve Slack, kaže da im nije namjera promovirati tinejdžerski seks, već žele da mladi sami odluče kada je najbolje da se upuste u seks, i to radi užitka.

Anthony Seldon, ravnatelj Wellington fakulteta, koji je nedavno održao predavanje svojim studentima o emocionalnom blagostanju, kaže da je brošura "vrijedna žaljenja".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.