U BiH silovan dječak za TikTok izazov? Policija istražuje

Ilustracija: Pixabay

POLICIJA u Gračanici u BiH istražuje je li grupa dječaka silovala vršnjaka. Naime, u javnosti se pojavila informacija da je silovanje dječaka snimljeno mobitelom te objavljeno na društvenoj mreži TikTok.

Iz policije za Nezavisne novine nisu mogli potvrditi je li riječ o prijavi silovanja, no naveli su da je zabilježen "događaj" te da je istraga osjetljiva zbog zaštite maloljetnih osoba.

Na pitanje Nezavisnih novina je li policiji prijavljen slučaj navodnog silovanja dječaka koji je počinilo više vršnjaka u privatnom objektu u Gračanici, policija je odgovorila da službenici Policijske uprave MUP-a Tuzla u suradnji s Kantonalnim tužiteljstvom Tuzlanskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje u vezi s događajem prijavljenim u studenom Policijskoj postaji Gračanica.

Navodno su tri dječaka predmetima silovala vršnjaka

Nezavisne novine su neslužbeno doznale da je riječ o djeci u dobi od devet do 10 godina i da se silovanje dogodilo u jednoj seoskoj školi. No postoje informacije i da se to dogodilo u privatnom objektu. Navodno su tri dječaka predmetima silovala vršnjaka.

Navode da se spominje i jedan slučaj silovane djevojčice, no o tome se službeno također ništa ne može doznati. Građani Gračanice su prošli mjesec imali sastanak s nadležnim službama, ustanovama i institucijama na temu poboljšanja sigurnosti u tom gradu. Na sastanku se govorilo i o vršnjačkom nasilju. 

Gradonačelnik Nusret Helić je obećao osnovati stručno radno tijelo kako bi se stanje sigurnosti podiglo na viši nivo. Zatražio je i veći angažman policije, Centra za socijalni rad te drugih institucija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.