U Australiji brutalno ubijena 21-godišnja izraelska studentica

Aia Masarwe (lijevo) s kolegicom Foto: Facebook/Aia Masarwe

21-GODIŠNJA studentica na razmjeni ubijena je u Melbourneu u Australiji, priopćila je lokalna policija, a prenosi CNN.

Policija australske savezne države Viktorije objavila je kako je žrtva izraelske nacionalnosti Aia Masarwe ozbiljno napadnuta.

Tijelo studentice pronađeno je djelomično golo u srijedu u grmlju u Bundoori, predgrađu Melbournea.

Razgovarala na telefon u trenutku napada

Aia Masarwe razgovarala je na telefonu sa svojom sestrom, koja je bila u inozemstvu, kad se dogodio napad. Sestra je odmah upozorila vlasti.

Policijski istražitelj Andrew Stamper izjavio je u četvrtak kako daljnje pojedinosti o njezinim ozljedama neće iznositi u javnost iz poštovanja prema njezinoj obitelji.

"To je bio apsolutno užasan, strašan napad na nedužnu mladu ženu", rekao je Stamper.

Majica i kapa

Istražitelji smatraju kako je majicu i kapu koje su pronađene u grmlju oko 100 metara udaljenom od mjesta zločina ostavio ubojica. Stamper je stoga rekao da je odjeća "ključ za rješavanje ovog zločina".

"Netko u zajednici zna tko je to učinio. Netko se vratio kući u utorak navečer ili u ranim jutarnjim satima u srijedu ujutro, možda prekriven krvlju ili bez nekih komada odjeće", rekao je. "Netko zna za to i mi trebamo njegovu pomoć."

Jedan od pet najsigurnijih gradova na svijetu

U priopćenju Sveučilišta La Trobe, koje je pohađala Aia Masarwe, piše kako je cijela zajednica šokirana i tužna.

Izraelsko veleposlanstvo u Australiji izrazilo je sućut obitelji Masarwe, rekavši da će pružiti svu moguću potporu "u ovom teškom razdoblju te da konzul radi na tome da što prije njeno tijelo vrati kući u Izrael radi pokopa".

Vlasti su objavile snimke nadzornih kamera na kojima se vidi Masarwe na tramvajskoj stanici u utorak navečer u nadi da će članovi zajednice koji imaju neke informacije pristupiti policiji s dodatnim pojedinostima o njezinoj smrti.

Vijest o smrti studentice na razmjeni šokirala je cijeli Melbourne koji je proglašen jednim od pet najsigurnijih gradova na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.